29.12.08

VIVIM A LA CIUTADELLA IBÈRICA I EXPERIMENTEM AMB LA PLUJA

Malgrat una setmana de intensa pluja, vent i neu com la que estem vivint i que en molts indrets es pot qualificar de catastròfica; a la Ciutadella ibèrica de Calafell tenim la oportunitat de comprovar la resistència, humitat, filtracions, etc de les cobertes de les cases que es van reconstruir en el seu dia. L'observació directa i els apunts que prenem de tot plegat ens comencen a donar indicis que una major inclinació de les cobertes permeten més impermeabilitat, contràriament al que veníem pensant en les últimes hipòtesis. De moment, tot plegat són observacions visuals directes, i ara caldrà anar-ho corroborant.

Tanmateix, estem emocionats de viure i reviure cada dia en directe el que fa 2500 anys deuria viure la població ibèrica que trepitjava aquest sòl. La Ciutadella no és estàtica i només cal que vingueu i la visiteu després de les últimes pluges per veure un poblat ibèric tal i com deuria ser després d'una setmana de pluges, amb els seus problemes i els seus inconvenients.

Us convidem doncs a participar d'aquesta nova perspectiva, el patrimoni arqueològic com mai l'has vist!

L'equip de la Ciutadella Ibèrica

Us recomanem el link del portal "Recerca en Acció" on el Dr. Joan Sanmartí parla de la Ciutadella Ibèrica: http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/info/081218-la-ciutadella-ib.jsp